Vakantie in nationaal park het Drents Friese Wold

De Oude Meester heeft vrij uitzicht op weides, akkers en de natuur van nationaal park het Drents Friese Wold. Met 6.000 hectare, het op één na grootste van park van Nederland. Het Drents Friese Wold. is van een ongelofelijke schoonheid met een grote verscheidenheid aan landschappen, begroeiing en dieren.

Reeën, damherten, konijnen, hazen, dassen en vossen zijn de bewoners. En daarnaast natuurlijk een enorme verscheidenheid aan vogels. 

Natuurliefhebbers komen hier thuis!

Puur natuur

De ligging van De Oude Meester maakt het tot een perfecte uitvalsbasis voor activiteiten als fietsen, paardrijden, mennen, wandelen, vogels spotten, fotograferen en mountainbiken. Je kunt zo vanuit je vakantiehuis de natuur in.

Veelzijdigheid van de Drentse natuur

Het Drents Friese Wold is met name zo mooi door de enorme veelzijdigheid. Je vindt hier uitgebreide naaldbossen, loofbossen, heidevelden zoals het Doldersummerveld en natuurlijk een uniek zandverstuivingsgebied: het Aekingerzand of de Kale Duinen. Deze zandverstuiving ligt op slechts 2,5 km van de Oude Meester en is een fiets- of wandeltocht meer dan waard.

Nog meer beleven in Drenthe?

Ook wanneer je houdt van cultuur of erop uit wilt met de kinderen, is er rondom de Oude Meester voldoende te beleven.

En onderweg tref je de leukste terrasjes en restaurants voor een kop koffie met wat lekkers, een lunch of een hapje eten.

 

Foto's

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn