Welkom in nationaal park het Drents Friese Wold

De Oude Meester is fantastisch gelegen in het nationaal park het Drents Friese Wold. Met 6000 hectare natuur, het op één na grootste van Nederland. Dit nationaal park is van een ongelofelijke schoonheid met een grote verscheidenheid aan landschappen, begroeiing en dieren.

Reeën, dassen en vossen zijn nu al veel voorkomende bewoners. In 2014 heeft de provincie zelfs besloten dat edelherten en wilde zwijnen weer onderdeel gaan uitmaken van het Drents Friese Wold. En met de wolf in aantocht krijgt het begrip ‘natuur’ een hele nieuwe dimensie.

Puur natuur

Natuurliefhebbers komen hier ‘thuis’!

De ligging van De Oude Meester maakt het tot een perfecte uitvalsbasis voor activiteiten als fietsen, paardrijden, mennen, wandelen, vogels kijken en mountainbiken. Het is immers gelegen in het Nationaal Park Drents-Friese Wold, na de Veluwe het grootste Nationaal Park van Nederland met 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden.

Veelzijdigheid natuur

Het Drents-Friese Wold is met name zo mooi door de enorme veelzijdigheid van de natuur. Je vindt hier uitgebreide naaldbossen, loofbossen, heidevelden zoals het Doldersummerveld en natuurlijk een uniek zandverstuivingsgebied : het Aekingerzand of de Kale Duinen. Deze zandverstuiving ligt op slechts 2,5 km van de Oude Meester en is een fiets- of wandeltocht meer dan waard.

Foto's

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn