Wat valt er te beleven in Drenthe

Uiteraard is Drenthe prachtig en bij De Oude Meester hoef je de tuin bijna niet uit om jezelf te vermaken. Toch is het ook leuk nu en dan een uitstapje te maken. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van leuke belevenissen in de regio. Als je op de logo’s klikt, dan kom je rechtstreeks op de websites terecht. Veel plezier toegewenst!

 

hulzingaFietsen in Drenthe

Eén belangrijke activiteiten van gasten is fietsen. Sommige gasten nemen hun eigen materiaal mee en anderen willen graag fietsen huren. En dat liefst zo gemakkelijk mogelijk. Nou dat kan, Hulzinga Tweewielers biedt alle soorten fietsen en accessoires te huur aan. En dat niet alleen, hij brengt en haalt zijn materiaal op de tijden die jij wenst.

 

NP DrentsFrieseWold A kleurNationaal Park het Drents Friese Wold

Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa  en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied. Kijk op de website voor allerlei informatie over het park en wat er allemaal te doen is voor zowel volwassenen als kinderen.

 

wildlandsWildlands Adventure Zoo Emmen

Het kan: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. WILDLANDS is een nieuw type themapark. 22 hectare actief avontuur, natuur en cultuur.

 

Drentsekoe logoDe Drentse Koe

Deze speelboerderij is volgens onze gasten een fantastisch uitje voor kinderen. De Drentse Koe is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold en is daarnaast uitgegroeid tot een volwaardig recreatiebedrijf.

Rondrijden op een trekkertje, dieren aaien, springen en klimmen in de grote Speeltuin of een potje Boerenbiljarten. Check de website over de faciliteiten, prijzen en openingstijden.

 

logo duinenzathe appleAttractiepark Duinenzathe in Appelscha

Attractiepark Duinen Zathe staat voor een dag vol plezier, vermaak en vertier! Het is een stoer en overzichtelijk park voor een compleet en betaalbaar dagje uit voor het hele gezin. Een all-in prijs voor zowel de toegang als vrij eten en drinken! Van de ‘indoor Apenkooi’ en de ‘Flying Heli’ voor de allerkleinsten tot de ‘Super Nova’ en de ‘Hara Kiri’ voor de swingende jeugd. In het park zijn verschillende luchtkussens, klim- en klautertoestellen en vele attracties voor jong en oud.

 

401 9Actief met De Jongens van Outdoor

Met Nationaal Park het Drents-Friese Wold op steenworp afstand ben je zo in de natuur. Er is veel mogelijk qua uitdagende buitenactiviteiten, zoals Bootcamp, Mountainbiken, Klimmen, Mission In-Bossible en abseilen. Gasten hebben uitstekende ervaringen met De Jongens van Outdoor.  

 

startVaren in giethoorn

Een bezoek aan Giethoorn betekent natuurlijk varen in Giethoorn. Een dagje Giethoorn is immers niet compleet zonder een schitterende vaartocht door het dorp en het Nationaal Park Weerribben Wieden, het schitterende natuurmonument dat deze omgeving rijk is.

Klik hier voor een overzicht van alle verschillende mogelijkheden van ‘varen in Giethoorn’.

 

GEVA logo rgb 3000pxHet gevangenismuseum in Veenhuizen

De omgeving van De Oude Meester kent een heel bijzondere geschiedenis. Vanaf 1818 zijn er door de ‘Maatschappij van Weldadigheid’(bestaat nog steeds) in de omgeving 7 landbouwkoloniën gesticht met als doel arme mensen en landlopers op te vangen, her op te voeden en – sommige uitverkorenen zelfs aan een klein keuterboerderijtje te helpen.

Het harde werk en de gezonde buitenlucht moesten de bewoners op het rechte pad houden en tot betere mensen maken. Deze kolonisatiedrang heeft ook geleid tot toename van de bewoning in Wateren en daarmee ook rechtstreeks geleid tot de bouw van de school die we hebben getransformeerd tot groepsaccommodatie De Oude Meester.

Alles over deze geschiedenis kun je herbeleven in het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Deels nog in gebruik als gevangenis, maar voor de rest een groot en heel interessant (open)luchtmuseum met allerlei nieuwe bestemmingen zoals Horeca en Bierbrouwerij Maallust. Een echte aanrader, check de site voor meer informatie

 

En nog veel meer….

Dit overzicht is uiteraard niet compleet want er is nog veel meer te doen, zoals het bezoeken van andere interessante musea, mountainbiken, paardrijden, zwemmen in het Canadameer of het Blauwe Meer, een dagje stad Groningen, een kookworkshop, verschillende fiets vierdaagsen en de paardenvierdaagse in Zorgvlied.

Heel dichtbij (200 meter) kunnen de kinderen van onze gasten gratis gebruik maken – even melden bij de receptie dat je in De Oude Meester verblijft - van het zwembad, de speelfaciliteiten en het animatieprogramma van camping De Blauwe Lantaarn.

 

Tenslotte

Wij zijn graag bereid mee te denken als je specifieke wensen hebt ten aanzien een bepaalde activiteit.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn